• Getuigenissen Telefonie

  Als zelfstandige 53-jarige werk ik al sinds 2008 bij Kantar TNS cati@home. Er werken hier veel “ouderen”, leeftijd speelt geen rol wel een correct taalgebruik en een beleefde houding. Mensen zien het niet maar horen dat wel!
  Het is een groot pluspunt voor mij dat ik de dagen dat ik werk zelf mag kiezen. Dit is ideaal voor mij in combinatie met mijn andere activiteiten en ik moet de baan niet op.
  - Angélique -  Ik werk ondertussen 3 jaar voor Kantar TNS. Bij Kantar TNS werken is voor mij (ont)spannend. De enquêtes zijn leuk, verrassend en interessant. Sinds een paar maanden werk ik part-time van thuis uit. Kantar TNS is een zeer flexibele firma waar je een goed centje kan bijverdienen.
  - Vivianne -  Ik werk al 10 jaar bij Kantar TNS in bijberoep. Dit is nog steeds een super goede ervaring! We krijgen een zeer degelijke en correcte begeleiding, die op een subtiele goede bijsturing berust. Ik word altijd goed behandeld en dat hoor ik ook van de collega’s.
  De appreciatie naar goed geleverd werk is zeer voelbaar. Professionaliteit ten top!
  - Hilde -


 • Getuigenissen Face-to-Face

  Meer dan 10 jaar geleden was ik op zoek naar een job die ik kon combineren met de opvoeding van mijn 2 tienerdochters. Ik wou mijn eigen uren kunnen bepalen tussen thuis zijn, wanneer het nodig was voor de kinderen, en werken.
  Zo kwam ik na lang zoeken terecht bij Kantar TNS, een marktonderzoeksbureau.
  Na het volgen van een inleidingscursus ben ik direct aan het werk kunnen gaan. De eerste maanden was het wel eventjes wennen, maar al vlug leerde ik de kneepjes van het vak, geraakte ik geboeid door de verschillende onderzoeken en de diversiteit in onze samenleving.
  Ondertussen zijn de kinderen volwassen en kan ik veel meer tijd aan mijn job besteden.
  Ik werk nog steeds met plezier, ik heb zelfs zeer dikwijls niet het gevoel dat ik aan het werk ben, de gastvrijheid en de vriendelijkheid van de respondenten zijn daar de oorzaak van.

     Mijn naam is Dave, ik ben 59 jaar oud en ik woon in Brasschaat. Ik werk nu meer dan 8 jaar voor Kantar TNS.
  Door toeval kwam ik in contact met Kantar TNS. Inderdaad, een enquêtrice meldde zich op een dag aan bij mij thuis. Ik was geselecteerd voor deelname aan een universitair onderzoek. Ik liet het interview afnemen en was zo getuige van de werkwijze van face-to-face onderzoek. En dat sprak mij zo aan dat ik enkele maanden later zelf enquêteur voor Kantar TNS werd.
  Nu meer dan acht jaar later en na ontelbare studies heb ik een heel andere en vooral veel ruimere kijk op de samenleving. Als enquêteur kom je overal terecht. Je komt in chique buurten maar net zo goed in (quasi) getto’s terecht. Je raakt vertrouwd met alle lagen van de bevolking, je leert ontelbare mensen van allerlei afkomst kennen. Je weet beter dan wie ook wat er werkelijk reilt en zeilt onder de mensen.
  De job is ook heel leerrijk. Je komt te weten wat voor onderzoeken er zoal gevoerd worden. Je beseft als geen ander waar universiteiten en onderzoeksbureaus goed voor zijn, en waar de overheid haar inzichten verwerft om haar beleid te voeren en voortdurend bij te sturen. Je begrijpt nu heel goed wanneer je in de media de quote “Onderzoek heeft aangetoond dat…” hoort, waar dat vandaan komt. Regelmatig hoor je respondenten opmerken: “Ik heb me altijd al afgevraagd, een enquête van hier of een enquête van daar, aan wie vragen ze dat allemaal? Wel, nu weet ik het.”
  Het werk blijft me nog steeds boeien. Elke dag opnieuw neem ik een verfrissende duik in het bad van de samenleving! En ’s avonds, als de dag er op zit, dan hou ik daar een goed gevoel aan over.

   


  Laat me beginnen met de positieve kanten van een job als interviewer. Het werk is afwisselend en boeiend. Je ontmoet iedere dag leuke, interessante en aangename mensen en je leert de mens kennen in al zijn facetten. Je kan zelf je tijd indelen, rekening houdende met de deadlines, wat je een gevoel van vrijheid geeft. Als je participeert aan verschillende studies, raak je betrokken bij verschillende domeinen in de samenleving, Gaande van energie, media, politiek en maatschappelijke problemen. Je bent verantwoordelijk voor de kwaliteit van het gedane werk.
  De weersomstandigheden in België kunnen soms wel tegensteken bij het uitoefenen van deze job.